Truskawkowa pianka z musem

4.48 (147 ocen)

Ciasto lekkie jak puch. Poezja! Mozna wykorzystac do niego truskawki świeże lub mrożone.

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    3 jaja,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 łyzeczki proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki mąki,
    3 łyzki kakao,
    2 łyzki oleju.

    Pianka:
    300 ml śmietany 30%,
    1 galaretka truskawkowa.

    Mus:
    300 g truskawek świeżych lub mrożonych,
    1 galaretka truskawkowa.
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Biszkopty Mus Musy

Truskawkowa pianka z musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Bialka ubijamy na pianę,dodajemy cukier, żółtka.Mąkę mieszamy z proszkiem i kakao i powoli wsypujemy do masy jajecznej.Na koniec wlewamy olej.
    Wylewamy na blaszkę (21x25) wyłozoną papierem do pieczenia.Pieczemy ok 20 minut.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy kazda w 1 szklance wrzątku.
    Smietane ubijamy,pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę.
    Mase wylewamy na biszkopt.Gdy masa lekko zastygnie wybieramy łyzeczka troche masy w kilku miejscach, zeby powstały wgłebienia.
    Truskawki miksujemy na mus,dodajemy do niego tężejącą galaretkę.Wylewamy ją na masę śmietanową.Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Śmietana Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować