Truskawkowa pianka

4.5 (176 ocen)

  • 15 min

Polecam pyszną piankę truskawkową

  • 15 min

Składniki:

  • 1 śnieżka w proszku
    1 galaretka truskawkowa
    2 szkl mleka
    truskawki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie, dobrze rozmieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 3. Mleko mocno schłodzone wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę i na wolnych obrotach, ubijać przez 5 minut do całkowitego zgęstnienia pianki.
  • 4. Do śnieżki stopniowo dodawać po łyżce zimnej galaretki, ciągle ubijając mikserem.
  • 5. Gotową piankę, przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami, schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować