Truskawkowa pianka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i proste. Smak lata

  • 60 min

Składniki:

  • 4 galaretki truskawkowe
    2 bite śmietany w proszku
    mleko
    1 kg truskawek
    dżem truskawkowy
    cukier 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiecz biszkopt ze swojego ulubionego przepisu.


    do bitej śmietany dodaj galaretkę (powinna być już w stanie stałym ale jeszcze nie dosyć twarda) i zmiksowane truskawki.
    biszkopt nasmarować dżemem truskawkowym
  • 2. rozpuść 2 galaretki w 2 szklankach gorącej wody i odstaw do stężenia
    Następnie rozpuść pozostałe 2 galaretki w 3 szklankach wody i odstaw .
  • 3. Kiedy galaretka zacznie tężeć (ta z dwóch szkl. wody)
    ubij 2 bite smietany według przepisu na opakowaniu.
  • 4.
    umyj ok. 10-15 truskawek i zmiksuj je z 2 łyżkami cukru (tak jak do koktajlu)
  • 5. do bitej śmietany dodaj galaretkę (powinna być już w stanie stałym ale jeszcze nie dosyć twarda) i zmiksowane truskawki. wstaw na chwilkę do lodówki . W tym czasie nasmaruj biszkopt dżemem
  • image-0n5rc3t 6. kiedy pianka zacznie gęstnieć wylej ją na biszkopt ( jeśli biszkopt jest mniejszy niz blaszka mozna luki uzupełnić kawałkami truskawek zeby pianka nie wyciekała) na piankę wyłóż pokrojone w krążki truskawki i wsadź do lodówki )
  • image-23pywpf 7. Gdy galaretka (z 3 szklanek wody) zacznie tężeć wylać ją na placek i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować