TRUSKAWKOWA PANNA COTTA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Deserek jak dla mnie jeden z najlepszych

  • 20 min

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
    250 ml mleka
    2 łyżki cukru
    3 łyżeczki żelatyny
    3-4 kieliszki Likieru Truskawkowego z alkoholem
    laska wanilii

Truskawkowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówki oraz mleko wlewamy do garnuszka. Dodajemy nasiona
    wanilii i cukier. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Kiedy na bokach
    garnuszka mleko zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia. Dolewamy likier,
    mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, mieszamy.
    podgrzewamy aż się rozpuści. Jeszcze ciepłą wlewamy do masy
    śmietanowej, mieszamy, studzimy. Zimną wlewamy do foremki. Odstawiamy do
    stężenia. Zimne wyjmujemy z formy, dekorujemy truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy