Truskawkowa owsianka na zimno

  • wyświetlono: 254 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

kontakt
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

100 g płatków owsianych/orkiszowych
120 g mleka migdałowego/owsianego
10 g nasion chia
20 g masła orzechowego
70 g truskawek
30 g dżemu truskawkowego
40 g jogurtu greckiego
Opcjonalnie: ksylitol/miód

Sposób przygotowania przepisu:

Truskawkowa owsianka na zimno

  • 1. Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia
    2. Zalewamy mlekiem i mieszamy
    3. Dodajemy masło orzechowe lub orzechy
    4. Dodajemy owoce, łyżkę dżemu i jogurt, mieszamy
    5. Możemy posłodzić miodem lub ksylitolem
    6. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Truskawkiowsiankatruskawkowaowsianka na zimnoowsianka truskawkowa

Komentarze

Podobne przepisy

Imprezowa tortilla

Dodane przez: kada

Tortilla na imprezę

Przekąska jest super szybka do...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Szybkie danie na kolacje

Tak niewiele składników nam potrzeba...

przekąska śledziowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Przekąska śledziowa na krakersie

Fantastyczna przekąska dla wielbicieli...

pierogi

Dodane przez: Aga72

Idealne ciasto na pierogi

Witam kochani serdecznie ja dziś...

boczek na kanapki

Dodane przez: tatalia

Pieczony boczek na kanapki

Idealnie pasuje na kanapki na drugie...

ciasto na pizzę

Dodane przez: Nina80

ciasto na pizzę

domowa pizza najlepsza, polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE