Truskawkowa owsianka na zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g płatków owsianych/orkiszowych
    120 g mleka migdałowego/owsianego
    10 g nasion chia
    20 g masła orzechowego
    70 g truskawek
    30 g dżemu truskawkowego
    40 g jogurtu greckiego
    Opcjonalnie: ksylitol/miód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Przekąski

Truskawkowa owsianka na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia
    2. Zalewamy mlekiem i mieszamy
    3. Dodajemy masło orzechowe lub orzechy
    4. Dodajemy owoce, łyżkę dżemu i jogurt, mieszamy
    5. Możemy posłodzić miodem lub ksylitolem
    6. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować