Truskawkowa kaszka manna

0 (0 ocen)

Truskawkowa kaszka manna kojarzy mi się z dzieciństwem :D Uwielbiam ją do dziś! Prosta i szybka. Idealna na śniadanie. Polecam!

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
    3 łyżki kaszy manny
    1 łyżka cukru (lub więcej)
    garść truskawek ( świeże lub mrożone)

Truskawkowa kaszka manna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko umieścić w garnuszku i zagotować z cukrem. Gdy zacznie bulgotać, dodać kaszę mannę i cały czas energicznie mieszać do zgęstnienia (konsystencja budyniu). Zdjąć z ognia.
  • 2. Truskawki, jeśli używacie mrożone trzeba rozmrozić, jeśli świeże - umyć i odszypułkować. Zmiksować na puree.
  • 3. Podając kaszkę na talerz można ją wcześniej wymieszać z musem truskawkowym lub tak jak ja troszkę dać do kaszy, a resztą udekorować. Podawać jeszcze ciepłą. Smacznego! :)

Porady

Zamiast truskawek można użyć dowolnych owoców, polecam maliny, banany i jabłka :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy