Truskawkowa kasza manna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, odżywcza kaszka manna z dodatkiem truskawek, doskonała na śniadanie jak i na podwieczorek:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 500 mililitrów
    - kasza manna: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 32 gramy
    - truskawki: 300 gramów

Truskawkowa kasza manna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu. Dodać zamrożone truskawki. Gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka.
    Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze. Udekorować odłożonymi owocami i biszkoptami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy