REKLAMA

Truskawkowa bruschetta z kozim serem i szpinakiem

wyświetlono: 765 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Sos balsamiczny podkreśla smak truskawek a podane z kozim serem i szpinakiem smakują wyśmienicie.

opublikowany: 22.06.2014
Udostępnij Pinterest
  • 25 min

Składniki:

  • 300 g truskawek
    3 duże garście szpinaku
    roladka sera koziego np. z czosnkiem i ziołami
    3 łyżki oliwy
    3 łyżeczki miodu
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki octu balsamicznego
    pieprz kolorowy
    bagietka lub chlebek włoski do zgrillowania
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym ogniu podgrzewam oliwę dodaję miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny mieszam dokładnie do połączenia się składników. Podgrzewam aż do zagotowania i pozwalam żeby sos się trochę zredukował. Umyty i wysuszony szpinak układam na zgrillowanym pieczywie. Truskawki przekrawam na połówki i dodaję do gorącego sosu podgrzewam krótką chwilę. Truskawki układam na szpinaku a na wierzchu rozrzucam pokruszony kozi ser. Na koniec wszystko polewam sosem i oprószam świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

    Smacznego !

Porady

Można podać również w formie sałatki.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: doowa doowa

Bruschetta z kozim serem

Pyszna kanapka w stylu włoskim

kategoria: Przystawki opublikowany: 30.08.2012 | wyświetlono: 1095 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: lekka kuchnia

Sałatka z serem kozim i szpinakiem

Wyśmienita sałatka dla osób dbających o swój wygląd i zdrowie.

kategoria: Sałatki opublikowany: 23.08.2015 | wyświetlono: 555 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE