Ciasto z truskawkami i masą śmietanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywno, dodaj cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ubitej masy. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na formę o wym. 24x38 wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz 14 min w temp. 160 st.
2.Truskawki obierz, opłucz. Włóż do garnka i zagotuj. Zestaw z ognia i dodaj galaretki. Odstaw do stężenia, po czym wyłóż na biszkopt.
3.Śmietanę ubij na sztywno dodając cukier puder. Żelatynę rozpuść w ½ szkl. wrzątku. Chłodną wlej do ubijanej śmietany. Gdy zacznie tężeć, wyłóż na mus truskawkowy.
Całość posyp startą gorzką czekoladą.
Komentarze