Truskawki zapiekane pod budyniem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Deser z serii MEGA! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu!

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 dużych truskawek,
    20 g budyniu (pół opakowania),
    200 ml mleka,
    łyżeczka cukru,
    4 łyżki płatków migdałowych

Truskawki zapiekane pod budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru.
    Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów.
    Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy