Truskawki, rabarbar i imbir to słodkość zamknięta w słoikach. Połączenie w sam raz dla osób lubiących imbir. Jego dość gryząca kubki smakowe nuta szybko da się wyczuć.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
70 dag. truskawek
30 dag. rabarbaru
sok z 1 cytryny
1 opakowanie Żelfix
2 szkl. cukru
cukier waniliowy
3 cm. imbiru
Truskawki z rabarbarem i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki obieram z szypułek,myje. Rabarbar oczyszczam,myje i kroje na kawałki. Truskawki ugniatam, dodaje rabarbar, starty imbir na tarce o dużych oczkach,cukier waniliowy,sok z cytryny i żelfix. Mieszam, doprowadzam do zagotowania, dodaje cukier. Mieszam i gotuję 3 minuty. Nakładam do słoików, odwracam do góry dnem.
Komentarze