Truskawki z rabarbarem i imbirem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Truskawki, rabarbar i imbir to słodkość zamknięta w słoikach. Połączenie w sam raz dla osób lubiących imbir. Jego dość gryząca kubki smakowe nuta szybko da się wyczuć.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. truskawek
    30 dag. rabarbaru
    sok z 1 cytryny
    1 opakowanie Żelfix
    2 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    3 cm. imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Truskawki z rabarbarem i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki z rabarbarem i imbirem 1. Truskawki obieram z szypułek,myje. Rabarbar oczyszczam,myje i kroje na kawałki. Truskawki ugniatam, dodaje rabarbar, starty imbir na tarce o dużych oczkach,cukier waniliowy,sok z cytryny i żelfix. Mieszam, doprowadzam do zagotowania, dodaje cukier. Mieszam i gotuję 3 minuty. Nakładam do słoików, odwracam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować