Truskawki w sosie własnym

  • wyświetlono: 6340 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Przepis na owoce w sosie własnym mam od Teściowej :)

Bilcia

Składniki

- 2 kilo truskawek, umytych i wyszypułkowanych
- 3/4 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Truskawki w sosie własnym

  • 1. Truskawki układamy w wyparzonych słoikach do samego dna i zasypujemy cukrem. Najlepiej zrobić to wieczorem. Odstawiamy do momentu, kiedy truskawki puszczą cały sok. Kiedy to się stanie, zakręcamy dokładnie słoiki, wkładamy do garnka i pasteryzujemy około 20 min od zagotowania wody. Odstawiamy wieczkiem do dołu i zostawiamy w takiej pozycji do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakiTruskawkiPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Maliny w soku własnym

Dodane przez: JOANNA 55a

Maliny w soku własnym

doskonałe do herbatki, ciast, deserów

jagody w soku własnym

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Jagody w soku własnym

Jagody to doskonały dodatek do...

Jagody w soku własnym

Dodane przez: kuchenny świat

Jagody w soku własnym

Zapraszam na pyszne jagody w soku...

Maliny w soku własnym

Dodane przez: kuchenny świat

Maliny w soku własnym

Zapraszam na pyszne maliny w soku....

czarne jagody w soku własnym

Dodane przez: rena123

Czarne jagody w soku własnym

Do deserów i ciast, do herbatki...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Bez czarny w soku własnym

W taki sposób bez czarny robiła...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE