Truskawki w sosie własnym

4.99 (186 ocen)

Przepis na owoce w sosie własnym mam od Teściowej :)

Składniki:

  • - 2 kilo truskawek, umytych i wyszypułkowanych
    - 3/4 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Truskawki w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki układamy w wyparzonych słoikach do samego dna i zasypujemy cukrem. Najlepiej zrobić to wieczorem. Odstawiamy do momentu, kiedy truskawki puszczą cały sok. Kiedy to się stanie, zakręcamy dokładnie słoiki, wkładamy do garnka i pasteryzujemy około 20 min od zagotowania wody. Odstawiamy wieczkiem do dołu i zostawiamy w takiej pozycji do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować