Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Truskawki i czekolada to duet doskonały, wiedzą o tym ci, którzy próbowali tego smaku.

  • 20 min

Składniki:

  • • kilkanaście dużych truskawek z szypułkami
    • po 1/2 tabliczki czekolady białej, deserowej i gorzkiej
    • różne posypki cukierkowe

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki w czekoladzie 1. • Truskawki umyć z szypułkami, osuszyć.
    • W kąpieli wodnej rozpuścić każdą czekoladę osobno. Ja rozpuszczam w szklanej miseczce, którą wkładam do głębokiego talerza z gorącą wodą. Jeśli woda przestygnie, należy zmienić na gorącą.
    • Trzymać truskawkę za szypułkę i wkładać do czekolady. Za pomocą łyżeczki polewać truskawkę czekoladą.
    • Truskawkę w czekoladzie posypać cukierkami lub polać cienką strużką czekolady w innym kolorze.
    • Odkładać na deseczkę, aż nadmiar czekolady spłynie. Następnie przenieść na tacę.

Porady

Takie truskawki w czekoladzie można wykorzystać do dekoracji deseru lub tortu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy