Truskawki pod kruszonką (przepis wegański i bezglutenowy)

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

W lodówce lub w zamrażarce znajdziesz trochę truskawek? Masz ochotę na coś słodkiego? Świetnie się składa – przychodzę do Ciebie z przepisem na truskawki pod kruszonką. Deser ten możesz wykonać bardzo szybko. Jest odpowiedni dla wegan i bezglutenowców.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g mąki (u mnie 50 g mąki jaglanej, 50 g mąki kokosowej, 50 g mąki ziemniaczanej)
    60 g oleju kokosowego (lub około 70 ml innego oleju roślinnego)
    50 g cukru (u mnie brązowy)
    200 g truskawek (mogą być mrożone, takich też użyłam)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Truskawki pod kruszonką (przepis wegański i bezglutenowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, oleju i cukru wyrób zwarte ciasto. Podziel na dwie części i włóż do zamrażarki na 20 minut.
  • 2. Jedną część pokrusz na spód naczyń do zapiekania lub formy do pieczenia. Teraz równomiernie rozłóż truskawki – świeże lub mrożone (nie musisz ich rozmrażać). Na truskawki pokrusz drugą część ciasta.
  • 3. Całość piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować