Truskawki na zimę

4.5 (150 ocen)

W tym roku robiłam je po raz pierwszy :)

Składniki:

  • 3 kg truskawek
    70 dkg cukru
    1 żelfix
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Truskawki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, obrać z szypułek i rozgnieść, najlepiej tłuczkiem do ziemniaków. Dodać cukier i żelfix, dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Gotować 5-10 minut, wyłączyć gaz i mieszać do zniknięcia piany. Słoiki i nakrętki umyć i wyparzyć w rozgrzanym piekarniku. Gorące truskawki nakładać do gorących słoików, zakręcać i stawiać na zakrętce. Po 5-10 minutach odwracać i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować