Truskawki na szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis jest niecodziennym i niespodziewanym połączeniem składników.

  • 20 min

Składniki:

  • Pół opakowania szpinaku, 1 serek camembert, 250 g schłodzonych truskawek, łyżka płynnego miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, łyżeczka francuskiej musztardy, łyżka oliwy z oliwek, pestki słonecznika

Truskawki na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak opłukać, wysuszyć, ułożyć na półmisku. Serek pokroić w trójkąciki, oczyszczone truskawki w ćwiartki. Ułożyć na szpinaku serek i truskawki. Miód, ocet, musztardę i oliwę wymieszać i podgrzać w rondelku aż do połączenia składników. Polać sałatkę. Posypać ziarnami słonecznika. Podawać od razu.

Porady

Można użyć innego sera pleśniowego np. gorgonzola

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy