Truskawka z galaretką na masie budyniowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt: biała ubić na sztywną piane z odrobina soli dodajemy cukier. Następnie do żółtek daje proszek do pieczenia i ocet energicznie wymieszać i powstałą pianę z żółtek łączymy z miksowanymi białkami zmniejszam obroty miksera na sam koniec dodaje przesianą mąkę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewam biszkopt i pieczemy w temp. 175 st z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku.
Ugotować budyń według informacji na opakowaniu. Margarynę utrzeć. Stopniowo do utartej margaryny dodajemy zimny budyń.
Truskawki umyć i pokroić na dowolne kawałki.
Galaretki robimy według informacji na opakowaniu ujmując 1 szklankę wody.
Przestudzony biszkopt smarujemy masą budyniową na to układamy truskawki i zalewamy już prawie stężałą galaretką. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Komentarze