truflowiec

  • wyświetlono: 665 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

uwielbiam piec i gotować

  • 40min

Składniki

Upiec ciemny biszkopt według swojej receptury
Masa:
1 kostka masła
½ szkl cukru pudru
3 żółtka
300g cukierków trufli
2 łyżki mleka
½ kieliszka spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

truflowiec

  • 1. Trufle rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku.następnie dodać cukierki i na końcu spirytus. Biszkopt przeciąć na pół. Na jedną połowę włożyć 2/3 masy przykryć drugim biszkopotem. Na wierzch włożyć resztę masy posypać startą czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

gofry

Dodane przez: czarrna

Gofry

Słodkie śniadanko :)

Eklerki z kremem czekoladowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Eklerki z kremem czekoladowym

Słodkie, rozpływające się w ustach,...

Faworki

Dodane przez: czarrna

Faworki

U mnie w domu mówiło się na nie...

Pychotka

Dodane przez: czarrna

Pychotka

Pyszne połączenie chrupiących orzechów,...

Babeczki brownies

Dodane przez: czarrna

Babeczki brownies

Wilgotne i mocno czekoladowe :)

Rożki z jabłkami

Dodane przez: czarrna

Rożki z jabłkami

Robiłam je jako dziecko z moją...