truflowiec

4.5 (161 ocen)

  • 40 min

uwielbiam piec i gotować

  • 40 min

Składniki:

  • Upiec ciemny biszkopt według swojej receptury
    Masa:
    1 kostka masła
    ½ szkl cukru pudru
    3 żółtka
    300g cukierków trufli
    2 łyżki mleka
    ½ kieliszka spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truflowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Trufle rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku.następnie dodać cukierki i na końcu spirytus. Biszkopt przeciąć na pół. Na jedną połowę włożyć 2/3 masy przykryć drugim biszkopotem. Na wierzch włożyć resztę masy posypać startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować