truflowiec

  • wyświetlono: 626 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

uwielbiam piec i gotować

  • 40min

Składniki

Upiec ciemny biszkopt według swojej receptury
Masa:
1 kostka masła
½ szkl cukru pudru
3 żółtka
300g cukierków trufli
2 łyżki mleka
½ kieliszka spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

truflowiec

  • 1. Trufle rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku.następnie dodać cukierki i na końcu spirytus. Biszkopt przeciąć na pół. Na jedną połowę włożyć 2/3 masy przykryć drugim biszkopotem. Na wierzch włożyć resztę masy posypać startą czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...

image-0jjpcsa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Brzoskwiniowe usteczka

Pieczone chrupiące ciasteczka z...