truflowiec

  • wyświetlono: 720 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

uwielbiam piec i gotować

  • 40min

Składniki

Upiec ciemny biszkopt według swojej receptury
Masa:
1 kostka masła
½ szkl cukru pudru
3 żółtka
300g cukierków trufli
2 łyżki mleka
½ kieliszka spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

truflowiec

  • 1. Trufle rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku.następnie dodać cukierki i na końcu spirytus. Biszkopt przeciąć na pół. Na jedną połowę włożyć 2/3 masy przykryć drugim biszkopotem. Na wierzch włożyć resztę masy posypać startą czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

TORT ŚMIETANOWY

Dodane przez: aniam94

TORT ŚMIETANOWY

Tort jest lekki i pyszny. Można...

Seromak z gotowej masy makowej

Dodane przez: aicha1988

Wilgotny seromak, seromakowiec bez spodu

To ciasto to propozycja idealna...

jabłko

Dodane przez: ania19939

Jabłecznik - błyskawiczny

Pyszny i szybki w przygotowaniu...

puszyste racuszki bez drożdży

Dodane przez: katrinaM24

puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży

pulchniutkie, puszyste, wspaniałe...

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Dodane przez: wronulka1

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Efektowne różyczki zrobione z ciasta...

Orzechowiec na kruchym cieście z masą z kaszy manny

Dodane przez: juchab

Orzechowiec na kruchym cieście z masą z kaszy...

To ciasto piekę już od wielu lat.