Trufle z whisky

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Domowe słodkości ...

Składniki:

  • -śmietana 30 % 250 mililitrów
    -miód wielokwiatowy 2 łyżki
    -czekolada gorzka 30 dkg
    -whisky 2 łyżki
    -masło 3 łyżki
    -polewa czekoladowa gorzka 20 dkg
    -orzechy włoskie 15 dkg

Trufle z whisky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy pokroić drobno albo zmielić .
    Śmietanę zagotować z miodem około 2 minuty.
    Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę, masło i whisky, mieszać aż powstanie gładka masa.
    Odstawić na około 4 godziny do stężenia.
    Łyżką od lodów nabieramy małe porcje, ułożyć na na papierze do pieczenia.
    Wstawić do lodówki.
    Przygotować polewę według przepisu na opakowaniu.
    Następnie zanurzyć w polewie i obtaczamy w orzechach.
    Odstawić do lodówki na 30 minut.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy