Trufle z białą czekoladą i kokosem

5 (170 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Urocze, miękkie i delikatne pralinki z białej czekolady i kokosa...

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    150 ml śmietanki kremówki
    50 g masła
    100 g białej czekolady
    5 łyżek mleka w proszku
    100 g wiórków kokosowych
    2 łyżki likieru kokosowego

    Do obtoczenia:
    70 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle z białą czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz ze śmietanką i masłem. Mieszamy, a gdy składniki połączą się odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej masy dodajemy mleko w proszku, kokos i likier, mieszamy.
    Krem umieszczamy w lodówce na kilka godzin do momentu aż stężeje.
    Ze stężałego kremu truflowego formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą obtaczamy w wiórkach kokosowych. Ponownie wkładamy do lodówki na 30 minut.
    Przechowujemy w lodówce.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować