Trufle - śląski odpustowy przysmak.

4.49 (171 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To jest śląski przysmak odpustowy:)Czas odpustu na śląsku jest wielkim wydarzeniem. Zaprasza się gości i podaje odświętny obiad no i oczywiście słodkości:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniak duży: 1 sztuka
    - cukier puder: 500 gramów
    - kakao: 3 łyżki
    - aromat migdałowy lub rumowy(2 krople): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trufle - śląski odpustowy przysmak. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przeciskamy przez praske 1. Gotujemy ziemniaka, studzimy, przeciskamy przez praskę,
  • dodajemy cukier puder 2. dodajemy cukier puder, olejek migdałowy lub rumowy - na początku ciasto zrobi się nam wręcz lejące, dodajemy więcej cukru pudru masa zrobi się zwarta
    (masę wstawiamy do zamrażalnika na 30 minut)
  • formujemy kulki 3. po wyciągnięciu formujemy kulki
  • obtaczamy w kakao 4. obtaczamy w kakao
  • Trufle- odpustowy przysmak 5. odstawiamy na 2 godziny aby nam "wyschły" i możemy jeść:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować