Trufle rumowe

4.49 (143 ocen)

  • 30 min

bardzo czekoladowe bardzo rumowe

  • 30 min

Składniki:

  • 100g cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g czekolady gorzkiej (70% zawartości kakao)
    250g herbatników
    aromat rumowy
    30ml rumu
    30ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
    posypki do obtaczania trufli
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Trufle

Trufle rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • trufle rumowe 1 1. Herbatniki drobno pokruszyć ( idealnie sprawdza się wałek do ciasta i woreczek foliowy). W garnuszku podgrzać śmietankę, dodać masło, cukier i czekoladę,. Wszystko delikatnie mieszając rozpuścić na gładką masę. Dodać pokruszone herbatniki i rum. Wszystko dokładnie wymieszać i formować trufle
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Rum

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować