TRUFLE KOKOSOWE

5 (152 ocen)

  • 20 min

Szybkie i łatwe do wykonania a w smaku rewelacyjne:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 20 trufli:

    200 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów
    1 serek waniliowy (150g-200g)
    100 g czekolady białej roztopionej w kąpieli wodnej
    1 cukier waniliowy
    wiórki kokosowe do obtaczania
    
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trufle kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciastka pokruszyć na drobne kawałki , dodać serek,

    roztopioną czekoladę i cukier waniliowy.

    2. Zagnieść składniki ręką i formować małe kuleczki (masa ma być wilgotna),

    następnie obtoczyć we wiórkach kokosowych.

    3. Układami na talerzu i wkładamy na godzinę do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować