Trufle kokosowe

4.5 (187 ocen)

Domowe praliny

Składniki:

  • • 150 g margaryny Kasia
    • 125 g cukru
    • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
    • 300 g mleka w proszku
    • 150 ml wody
    • 150 g migdałów
    • 100 g wiórki kokosowe
    • wiórki do obtaczania
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Trufle

Trufle kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić margarynę w garnku, dodać wodę i cukier i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Mleko w proszku przesiać przez sito aby nie było żadnych grudek. Do mleka wlać zawartość rondelka z masą cukrową i mikserem wyrobić na gładką masę.
    Do masy dodać migdały, wiórki kokosowe i wymieszać łyżką składniki. Z masy formować małe kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować