pokruszone ciastka (kruche ciastka maślane ale można użyć także biszkoptu lub innego nieudanego ciasta)
3-4 łyżki kakao
1/2-1 szklanki mocnej kawy z fusami (schłodzona) [dałam 1/2 szkl.]
1/2-1 szklanki soku pomarańczowego
1 kieliszek likieru pomarańczowego lub wódki
opcjonalnie odrobina olejku pomarańczowego
bakalie [ rodzynki, wiórki kokosowe, słonecznik)
kakao i cukier puder do obtoczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Trufle kawowe
1.
Ciastka drobno kruszymy, dodajemy część kawy i część soku, mieszamy. Dodajemy sporo bakalii - po wymieszaniu składników powinniśmy uzyskać dosyć gęstą masę, którą będzie można łatwo formować, w razie potrzeby dodajemy kawę i sok. Robimy kuleczki, które obtaczamy w kakao. Chłodzimy i przechowujemy w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze