TRUFLE JAGLANO-KOKOSOWE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis pochodzi ze strony olgasmile.com

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 szkl UGOTOWANEJ kaszy jaglanej lub ok 1/2 szkl suchej do ugotowania
    1/2 szkl cukru pudru
    1/2 szkl mleka w proszku pełnego
    2 szkl wiórków kokosowych + do obtoczenia

Trufle jaglano-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy kaszę jaglaną.Najpierw odmierzoną porcję kaszy surowej przelewamy wrzątkiem a następnie gotujemy w wodzie lub mleku w proporcji 2:1(woda,kasza).Ja gotuję do momentu wchłonięcia płynu a potem wyłączam i zostawiam w garnku żeby kasza "doszła".
    Jeszcze ciepłą kaszę blendujemy z cukrem i mlekiem na gładką masę a następnie już ręcznie mieszamy z wiórkami.Z masy formujemy kulki i obtaczamy w kokosie.Wkładamy do lodówki na min. 1 godz.
    Smacznego

Porady

Podczas gotowania kaszy jaglanej nie wolno jej mieszać,gotujemy na bardzo małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy