Trufle czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Małe co nieco nie tylko dla miłośników czekolady

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 tabliczka deserowej czekolady
    100 ml śmietanki 30 %
    30 dag masła
    6 łyżek kakao
    100 g zmielonych orzechów

Trufle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę drobno pokroić, mało pokroić na kawałeczki. W rondelku zagotować śmietanę, po zagotowaniu zdjąć naczynie z kuchenki, dodać czekoladę i masło. Mieszamy do rozpuszczenia składników i powstania gładkiej masy. Na końcu dodajemy mielone orzechy. Masę wstawiamy do lodówki na 3 godz., po tym czasie formujemy z masy małe kuleczki, obtaczamy w kakao. Schładzamy w lodówce kolejne 3 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy