czy ktoś nie lubi czekolady ,ja przepadam za nią ,gdy mam zły humor zawsze sięgam po kawałek czekolady a gdy mam więcej czasu robię trufle czekoladowe z dodatkiem alkoholu np.z rumem
40 min
Składniki:
składniki na trufle:
100g czekolady gorzkiej
100g czekolady mlecznej
200g serka mascarpone
alkohol np. rum brązowy 2 łyżki
Trufle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę gorzką i mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się całkiem rozpuści przekładamy do szklanej miski . Mieszamy z mascarpone dolewamy rum.Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy masę z lodówki i za pomocą łyżeczki formujemy małe kulki i obtaczamy w pokruszonych herbatnikach.Teraz możemy już jeść ,SMACZNEGO :)
Komentarze