trufle czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

czy ktoś nie lubi czekolady ,ja przepadam za nią ,gdy mam zły humor zawsze sięgam po kawałek czekolady a gdy mam więcej czasu robię trufle czekoladowe z dodatkiem alkoholu np.z rumem

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na trufle:

    100g czekolady gorzkiej
    100g czekolady mlecznej
    200g serka mascarpone
    alkohol np. rum brązowy 2 łyżki

    do obtoczenia pokruszone herbatniki czekoladowe

Trufle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę gorzką i mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się całkiem rozpuści przekładamy do szklanej miski . Mieszamy z mascarpone dolewamy rum.Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy masę z lodówki i za pomocą łyżeczki formujemy małe kulki i obtaczamy w pokruszonych herbatnikach.Teraz możemy już jeść ,SMACZNEGO :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy