TROPIKALNY TORCIK

0 (0 ocen)

Orzeźwiający tort owocowy idealny na urodzinowe przyjęcia.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - 6 jajek
    - 1 szklanka cukru
    - 250 dag mąki
    - płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    - cukier wanilinowy

    - śmietanka kremówka 30%
    - ananasy w puszce
    - 3 owoce kiwi
    - limonka
    - paczka wiórków kokosowych
    - migdały
    - biała czekolada

Tropikalny torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Wylać gotowa masę do tortownicy uprzednio wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w 180 C.
    Ubić słodką śmietankę na puszysty krem, a następnie dodać kilka kropel limonki. Biszkopt przekroić tak by powstały 3 części . Pierwszą warstwę przełożyć kremem i owocami kiwi pokrojonymi w plasterki. Przy drugiej warstwie postępujemy tak samo dodając pokrojony w plasterki ananas i startą białą czekoladę. Na biszkopcie rozcieramy pozostałą część masy i dekorujemy według uznania.

    Smacznego!

Porady

Sok z limonki można zastąpić sokiem z innych cytrusów, np. pomarańczy, mandarynek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy