Trójkolorowy sernik z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło z cukrem i jajkiem, zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować. Wyklepać na blasze,30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa serowa, biała-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem. Przesiać budynie, zmiksować i wylać na surowe ciasto.
3.masa serowa, ciemna-Wykonać tak samo jak z białą.Wylać na masę ciemną.
4.Rozrzucić czereśnie, lekko wciskając.
5.Piec 1 godz. w 175 *. Potem przełączyć tylko na dół i piec jeszcze z 15 min.
6.pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Ostudzić, do lekkiego tężenia. Zmiksować same serki, potem dolewać strumieniem galaretki i zmiksować. Od razu wyłożyć i rozsmarować na zimnym serniku.Całość schłodzić.Kroić na drugi dzień.
Komentarze