Trójkąty francuskie ze szpinakiem i łososiem

  • wyświetlono: 481 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polecam na przystawkę.

  • 240min

Składniki

450 gram szpinaku rozdrobnionego mrożonego
pół dużej cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju rzepakowego
100 gram serka śmietankowego
50 gram łososia wędzonego
sól
pieprz
opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko do posmarowania
sezam do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Trójkąty francuskie ze szpinakiem i łososiem

  • 1. Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sitku z płynu.Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
    Na gorącym oleju smażymy cebulę i czosnek,
    gdy będą szkliste dodajemy szpinak, smażymy tak długo aż odparuje płyn. Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy.
    Łososia kroimy w kosteczkę. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy szpinak, posypujemy łososiem i zlepiamy.
    Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem.

Dodane przez: weronika63

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem

Bardzo smaczna rolada z indyczego...

Łosoś na szpinaku

Dodane przez: Waldek

Łosoś na szpinaku

Szybki i zdrowy pomysł na niedzielna...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

Zawijańce ze szpinakiem

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Zawijańce ze szpinakiem

Drożdżowe zawijańce z pysznym nadzieniem...

Cieciorka z grillowanym bakłażanem i cukinią podane z pesto ze szpinaku

Dodane przez: kasia_m86

Cieciorka z grillowanym bakłażanem i cukinią...

Nieprzetworzone danie bez glutenu.

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Trójkąty z serkiem topionym

Trójkąty wykonane są z ciasta francuskiego,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE