Trójkąty francuskie z pieczarkami i cebulką

  • wyświetlono: 3336 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Trójkąty nadziewane pieczarkami i cebulką to znakomita przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

1dd
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

arkusz ciasta francuskiego,
jajko,
czarnuszka
50 dag pieczarek
1 duża cebula
4 łyżki oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Trójkąty francuskie z pieczarkami i cebulką

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty i na środek każdego z nich nakładamy farsz. Kwadraty składamy na pół po przekątnej tworząc w ten sposób trójkąty i dokładnie sklejamy. Trójkąty smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Gotowe trójkąty układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 c i pieczemy około 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiepieczarki z cebulkątrójkąty francuskietrójkąty z pieczarkami

Komentarze

Podobne przepisy

Kaszanka grillowana z jabłkiem i cebulą

Dodane przez: justi2401

Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką

Jabłko i cebulka ugrillowane razem...

Tosty z czosnkiem niedźwiedzim i cebulką

Dodane przez: AnetaJ

Tosty z czosnkiem niedźwiedzim i cebulką

Tosty francuskie w wersji na słono....

jajka z curry

Dodane przez: izaa_a

jajka z curry i cebulką

przede wszystkim smaczne ale i...

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Dodane przez: Krystyna32

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Szybka i prosta do przygotowania...

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Dodane przez: monika016

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką...

Moje ulubione rollsy z ciasta francuskiego!...

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Dodane przez: Joanna Kryla

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Paczkę ciasta francuskiego staram...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE