Trójkąty francuskie z pieczarkami i cebulką

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Trójkąty nadziewane pieczarkami i cebulką to znakomita przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego,
    jajko,
    czarnuszka
    50 dag pieczarek
    1 duża cebula
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Trójkąty francuskie z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty i na środek każdego z nich nakładamy farsz. Kwadraty składamy na pół po przekątnej tworząc w ten sposób trójkąty i dokładnie sklejamy. Trójkąty smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Gotowe trójkąty układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 c i pieczemy około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować