KUTIA Z KASZĄ JAGLANĄ

0 (0 ocen)

Nowa wersja tradycyjnej potrawy świątecznej czyli kutia na bazie ugotowanej kaszy jaglanej, serdecznie zapraszam i polecam:)

Składniki:

  • 160 g ugotowanej kaszy jaglanej
    15 g żurawiny suszonej
    15 g rodzynek
    5 g sezamu
    20 g orzechów laskowych łuskanych
    10 g maku
    10 g melasy
    20 g skórki pomarańczowej
    1 łyżka ekstraktu waniliowego
    Aromat pomarańczowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kutia

Kutia z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak zalać 1 szklanką wrzątku i gotować około 30 minut. Zdjąć z ognia i przecedzić. Przełożyć do dzbanka blendera, dodać ekstrakt waniliowy, melasę i miksować około 3-4 minuty.
  • 2. Przełożyć do miski i ostudzić.Do dużej miski przełożyć kaszę jaglaną, dodać zmiksowany mak. Następnie dodać żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową oraz sezam.Orzechy lekko posiekać. Dodać do miski. Doprawić 2-3 kroplami aromatu i całość dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kasza jaglana Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować