REKLAMA

Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

wyświetlono: 81 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Tradycyjny, ale nie do końca, bo z dodatkiem majonezu smażony na kaczym smalcu, który nadaje aksamitnego i wyjątkowego charakteru oraz wydobywa głębię smaku soczystego kawałka mięsa.

opublikowany: 14.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • •4 kotlety schabowe bez kości

    •pieprz

    •sól

    •2 jajka

    •2 łyżki majonezu

    •mały pęczek koperku

    •smalec kaczy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbij na cienkie plastry oprócz pieprzem i solą. Rozbełtaj jajko z majonezem i posiekanym koperkiem.
    Kotlety zamocz w jajecznej masie i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu na złoto-brązowy kolor.
    Smacznego.

    Więcej moich przepisów oraz filmiki krok po kroku znajdziesz na Instagramie

    /smacznie_na_talerzu/
    oraz na kanale YouTube https://youtu.be/-Hh7dt1e2oA
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: aga888 aga3

Tradycyjny kotlet schabowy

Niekwestionowany król niedzielnego obiadu.

kategoria: Dania główne kotlety opublikowany: 28.08.2019 | wyświetlono: 904 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Cafe Babilon_Laura ja

KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY

Schaboszczak raz...

kategoria: Dania główne kotlety opublikowany: 13.02.2011 | wyświetlono: 2083 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Tradycyjny schabowy

Klasyk, zawsze smakuje, pod warunkiem, że będzie odpowiednio przygotowany.

kategoria: Dania główne kotlety opublikowany: 14.07.2012 | wyświetlono: 332 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: ladygoga ladygoga

Tradycyjny kotlet schabowy

Na zdjęciu wersja z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty.

kategoria: Dania główne opublikowany: 30.12.2014 | wyświetlono: 387 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE