Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjny, ale nie do końca, bo z dodatkiem majonezu smażony na kaczym smalcu, który nadaje aksamitnego i wyjątkowego charakteru oraz wydobywa głębię smaku soczystego kawałka mięsa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •4 kotlety schabowe bez kości

    •pieprz

    •sól

    •2 jajka

    •2 łyżki majonezu

    •mały pęczek koperku

    •smalec kaczy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Tradycyjny schabowy z nutką majonezu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbij na cienkie plastry oprócz pieprzem i solą. Rozbełtaj jajko z majonezem i posiekanym koperkiem.
    Kotlety zamocz w jajecznej masie i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu na złoto-brązowy kolor.
    Smacznego.

    Więcej moich przepisów oraz filmiki krok po kroku znajdziesz na Instagramie

    /smacznie_na_talerzu/
    oraz na kanale YouTube https://youtu.be/-Hh7dt1e2oA
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Majonez Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować