Tradycyjny rosół

0 (0 ocen)

  • 3 min

Rosół jest dla mnie szczególnym daniem. Kojarzy mi się niedzielnym popołudniem w rodzinnym domu.

  • 3 min

Składniki:

  • Składniki:
    -dwa udka, można wrzucić kilka skrzydełek oraz kawałek wołowinki
    -4 marchewki
    -2 pietruszki
    -pol selera
    -ząbek czosnku
    -makaron do rosołu Dobrusia
    -por
    -pieprz, sól
    -cebula
    -natka pietruszki

Tradycyjny rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso zalewamy zimną wodą, gotujemy, zbieramy scięte białko, następnie dodajemy warzywa. Gotujemy 2 godziny, przyprawiamy pieprzem i solą, ewentualnie kostką rosołową Culineo. Cebulke opiekamy na suchej patelni i wrzucamy pod koniec gotowania.Dzięki temu rosołek ma piekny kolor. Na koniec przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki i pokrojoną marchewką. Gotowe!
    Smacznego

Porady

Jeżeli wyszedl nam mętny należy wlać szklankę zimnej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy