TRADYCYJNY KRUPNIK

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na jesienne dni.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • NA DUŻY GARNEK

    6 średnich marchewek
    pietruszka
    duży seler
    3 cebule
    4 duże ziemniaki
    pęczek koperku
    250 g kaszy jęczmiennej drobnej
    8 pałek z kurczaka

    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Tradycyjny krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do garnka, zalać wodą na 3/4 wysokości garnka i wstawić na ogień. Jak zacznie się gotować, zebrać szumowiny i osolić. Mięso gotować do miękkości, a następnie wyjąć je z wywaru aby się nie rozpadło.
  • 2. Warzywa obrać i pokroić na kawałki (lub talarki - według uznania). Koperek posiekać. Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków wkładamy doc wywaru i gotujemy. Wsypujemy również kaszę.
  • 3. Gdy warzywa będą robiły się miękkawe, do zupy dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki i gotujemy aż zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować