Tradycyjny karp wigilijny

  • wyświetlono: 106 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Chrupiący karp o orzechowym aromacie - cały sekret tkwi w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno.

  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 płaty karpia
sól morska
pieprz kolorowy
bułka tarta
1-2 ząbki czosnku
jajko
olej rzepakowy tłoczony na zimno

Sposób przygotowania przepisu:

Tradycyjny karp wigilijny

  • karp1. Karpia oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Każdy płat dzielimy na 3-4 porcje. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce. Na patelnię wlewamy olej i dodajemy czosnek w łupince. Rybę smażymy na głębokim dobrze rozgrzanym oleju. Karpia obracamy na drugą stronę - powinien być dobrze zrumieniony z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

karp

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony

Bez tego dania nie wyobrażam sobie...

Karp pieczony

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp pieczony

Karp pieczony - przepis dostałam...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

BIGOS TRADYCYJNY

Dodane przez: suzana

Bigos tradycyjny

Przepis na bigos tradycyjny jest...

Karp smażony

Dodane przez: ewaeu

Karp smażony

Karp smażony podawany z sosem piwnym.

Karp

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Karp maślany

Uwielbiam ryby, a juz zwłaszcza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE