Tradycyjny chrupiący schabowy z grzybkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Schabowy to schabowy co tu dużo gadać pychotka ;)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety dosyć grube ( możecie poprosić aby były rozbite już ) , sól, pieprz , czosnek , 2 cebule , 1 szkl mleka
    Bułka tarta ( ale własnoręcznie robiona , czyli samemu ścieramy suchą bułkę ) ,

Tradycyjny chrupiący schabowy z grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej rozbite kotlety zanurzyć w mleku , dodajmy pokrojona cebulę pokrojoną w piórka , sól, pieprz , i 2 ząbki czosnku = przykrywamy i odstawiamy na 24 h do lodówki.
    Grzybki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle z cebulą ok 5 minut , sól, pieprz, szczypta imbiru

    Kotlety osuszamy ręcznikiem papierowym moczymy w rozkłóconym jajku , obtaczamy w startej bułce i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju .

    Schabowe są przepyszne , chrupkie;)

Porady

podaje z buraczkami lub mizerią

Komentarze

Podobne przepisy