PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Tradycyjny chleb z ziarnamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/89/bfac7cb3624dfb1535aa386a1437f296ef332e3d.jpeg43203240http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tradycyjny-chleb-z-ziarnami-2
1.
Suche składniki mieszamy: mąkę, otręby, dodatki, cukier, sól. Drożdże łączymy z 1/2 szkl letniej wody, rozpuszczamy je i dodajemy do suchych składników. Dodajemy 4 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Gdy masa podwoi objętość przekładamy do foremek. Wierzch ciasta posmarować białkiem i posypać dowolnymi nasionami, w przypadku tego przepisu dodałam słonecznika i sezam. Odstawić na ok. 25 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut (nagrzewanie dolne), następnie przez 30 minut (nagrzewanie górne).
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze