Tradycyjna pasta

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pasta robiona z przepisu mojej Babci

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    75 g sera gouda
    1 łyżeczka kremowej musztardy
    2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/2 małej cebuli
    sól
    pieprz

Tradycyjna pasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj, ostudź i obierz. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Jajka pokrój lub zetrzyj na tarce, dodaj ser, cebulę i szczypiorek, wymieszaj. Dodaj śmietanę, musztardę, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki i podawaj jako dodatek do pieczywa.

Komentarze

Podobne przepisy