Tradycyjna zupa grzybowa

  • wyświetlono: 2298 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Intensywna i mocna w smaku

Składniki

3 duże marchewki
4 ziemniaki
1 cebula
ok.20g grzybków suszonych
mała śmietana 18%
2 l + 1szk. wody
sól, pieprz, liść laurowy 2 szt.
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Tradycyjna zupa grzybowa

  • 1. Grzyby zalać szklanką wody i odstawić na całą noc.
    Do 2 l wody włożyć obraną i pokrojoną marchew, obraną cebulę i liść laurowy. Gdy woda zacznie się gotować wlać grzyby razem z wodą w której się moczyły. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać sól i pieprz do smaku. Zahartować śmietanę i wlać do zupy. Zagotowć. Posypać posiekaną natką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa.

Dodane przez: katarzynka455

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa bez zagęszczania...

zupa grzybowa

Dodane przez: gnomcio

Zupa grzybowa

Niezwykle aromatyczna zupa ze świeżych...

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

image-27rruh0

Dodane przez: k_marysia

Szybka zupa grzybowa

Łatwa w wykonaniu i bardzo aromatyczna...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

Wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: rena123

Wigilijna zupa grzybowa

Tradycyjna potrawa wigilijna w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE