Tradycyjna zupa grzybowa

  • wyświetlono: 2148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Intensywna i mocna w smaku

Składniki

3 duże marchewki
4 ziemniaki
1 cebula
ok.20g grzybków suszonych
mała śmietana 18%
2 l + 1szk. wody
sól, pieprz, liść laurowy 2 szt.
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Tradycyjna zupa grzybowa

  • 1. Grzyby zalać szklanką wody i odstawić na całą noc.
    Do 2 l wody włożyć obraną i pokrojoną marchew, obraną cebulę i liść laurowy. Gdy woda zacznie się gotować wlać grzyby razem z wodą w której się moczyły. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać sól i pieprz do smaku. Zahartować śmietanę i wlać do zupy. Zagotowć. Posypać posiekaną natką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

zupa  grzybowa

Dodane przez: mariola1972

zupa grzybowa

w wielu regionach podaje się...

zupa grzybowa

Dodane przez: kasiunia860

Zupa grzybowa

Pyszna i aromatyczna grzybowa z...

wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: rena123

Wigilijna zupa grzybowa

Tradycyjna potrawa wigilijna w...