Tradycyjna zupa grzybowa

4.5 (171 ocen)

Intensywna i mocna w smaku

Składniki:

  • 3 duże marchewki
    4 ziemniaki
    1 cebula
    ok.20g grzybków suszonych
    mała śmietana 18%
    2 l + 1szk. wody
    sól, pieprz, liść laurowy 2 szt.
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tradycyjna zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać szklanką wody i odstawić na całą noc.
    Do 2 l wody włożyć obraną i pokrojoną marchew, obraną cebulę i liść laurowy. Gdy woda zacznie się gotować wlać grzyby razem z wodą w której się moczyły. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać sól i pieprz do smaku. Zahartować śmietanę i wlać do zupy. Zagotowć. Posypać posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować