tosty ze szpinakiem

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Każde Twoje śniadanie smakuje i wygląda tak samo? Oto propozycja na europejskie śniadanie mistrzów czyli Integracja europejska:francuskie tosty ze szpinakiem z włoskim serem gorgonzola

  • 15 min

Składniki:

  • Chleb tostowy pełnoziarnisty
    Szpinak – najlepiej świeży albo chociaż mrożone liście
    ząbek czosnku
    mała cebula
    ser gorgonzola albo inny ser pleśniowy
    2 jajka
    masło i oliwa z oliwek
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Tosty Ser

Tosty ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak smażymy na oliwie z czosnkiem i cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
  • 2. chleb tostowy smarujemy gotowym szpinakiem.
  • 3. Na posmarowanej kromce kładziemy plasterki sera gorgonzola.
  • 4. Na wierzch przykrywamy drugą kromką chleba.
  • 5. Gotowy tost moczymy w rozkłóconym jajku ze szczypiorkiem i smażymy na maśle z dodatkiem oliwy (by tosty się nie spaliły).

Porady

ser gorgonzola możemy zastąpić każdym innym serem pleśniowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować