Tosty ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

Szpinak w ogródku dojrzewa, kolacja na karku. Coś trzeba zrobić dla rodzinki. Świetnie smakują z dodatkiem czosnku i pomidorów.

  • 15 min

Składniki:

  • kilka kromek chleba (wg uznania jaki)
    200 g świeżego szpinaku
    2 kabanosy (paluszki)
    2 ząbki czosnku
    150 g mozzarelli
    1 pomidor
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy czosnek i dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy drobno i mieszamy z serem. Pomidor kroimy w plasterki. Tworzymy tosty i pieczemy.

Porady

Można wykorzystać chleb pozostały z dnia poprzedniego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

makaron ze szpinakiem

To może cię zainteresować