Tosty na słodko z białym serem oraz pachnącymi latem malinami. Potrawa smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tosty to zdrowa i smaczna propozycja, zwłaszcza dla najmłodszych, na śniadanie, deser, podwieczorek lub kolację.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
3 duże ciemne bułki (po ok. 120 g każda)
250 g twarogu półtłustego
150 g malin
1 kopiasta łyżka posiekanej bazylii
2 jajka
2 łyżki cukru zwykłego
1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
½ łyżeczki cynamonu mielonego
1/5 łyżeczki kardamonu mielonego
Tosty z twarogiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić na połówki i wyskubać miękisz, który przełożyć do miski. Do miękiszu bułek dołożyć ser , maliny i bazylię, wsypać cukier zwykły i waniliowy oraz cynamon i kardamon. Do zawartości miski wbić jajka i całość dokładnie wymieszać.
2.Przygotowaną masą napełnić wydrążone połówki pieczywa.
Piec 10 – 15 min w temp. 200⁰C.
Komentarze