Tosty z twarogiem i malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tosty na słodko z białym serem oraz pachnącymi latem malinami. Potrawa smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tosty to zdrowa i smaczna propozycja, zwłaszcza dla najmłodszych, na śniadanie, deser, podwieczorek lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże ciemne bułki (po ok. 120 g każda)
    250 g twarogu półtłustego
    150 g malin
    1 kopiasta łyżka posiekanej bazylii
    2 jajka
    2 łyżki cukru zwykłego
    1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
    ½ łyżeczki cynamonu mielonego
    1/5 łyżeczki kardamonu mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki Kanapki Tosty Ser

Tosty z twarogiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty z twarogiem i malinami 1. Bułki przekroić na połówki i wyskubać miękisz, który przełożyć do miski. Do miękiszu bułek dołożyć ser , maliny i bazylię, wsypać cukier zwykły i waniliowy oraz cynamon i kardamon. Do zawartości miski wbić jajka i całość dokładnie wymieszać.
  • Tosty z twarogiem i malinami 2. Przygotowaną masą napełnić wydrążone połówki pieczywa.
    Piec 10 – 15 min w temp. 200⁰C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować