Tosty z serkiem wiejskim

4.48 (165 ocen)

Kanapki zapiekane z masą z serka wiejskiego z dodatkiem szczypiorku. Pyszne na ciepło oraz na zimno.

Składniki:

  • 1 bochenek chleba (500 g) - u mnie sojowy
    50 g masła

    Masa z serków wiejskich:
    3 opakowania serka wiejskiego lekkiego 3% tłuszczu (3 x 150 g)
    1 pęczek szczypiorku
    3 jajka
    5 - 6 łyżek bułki tartej
    2 łyżki oregano suszonego
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Chleb Przystawki Tosty

Tosty z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty z serkiem wiejskim 1. Składniki na masę z serków wiejskich dokłanie ze sobą wymieszać (szczypiorek najpierw posiekać).
  • Tosty z serkiem wiejskim 2. Chleb pokroić na kromki i cienko posmarować masłem. Nakładać porcje przygotowanej masy.
  • Tosty z serkiem wiejskim 3. Zapiekać w piekarniku 10 min (180 - 200 st. C).
  • 4. Tosty smakują na ciepło i na zimno. Dodatki typu ketchup są raczej zbędne...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oregano Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować