Tosty z porami i serem

4.47 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Mój mąż uwielbia, gdy uda mi się wyczarować w kuchni coś smacznego i pachnącego.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 10 dag żółtego sera
    ● 10 dag sera pleśniowego
    ● 10 dag pora
    ● 5 dag szynki parmeńskiej
    ● kilka kromek chleba razowego
    ● pesto pomidorowe
    ● gałka muszkatołowa
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty z porami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę żółtego sera ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Resztę kroimy z serem
    pleśniowym w plastry.
  • 2. Pora nacinamy wzdłuż, płuczemy
    i osączamy. Drobno
    kroimy i dusimy, mieszając, aż zmięknie. Doprawiamy solą,
    pieprzem i szczyptą gałki
    muszkatołowej.
  • 3. Chleb smarujemy masłem.
    Na połowie kromek kładziemy
    po plastrze żółtego i pleśniowego
    sera oraz szynki. Smarujemy
    odrobiną pesto. Posypujemy
    porami i startym serem.
    Oprószamy przyprawami.
    Przykrywamy resztą kromek.
    Zapiekamy na rumiano
    w opiekaczu do kanapek.

Porady

Tosty podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować