Tosty z patelni

4.5 (178 ocen)

  • 25 min

Kto powiedział, że tosty mogą być tylko z tostera?:) Takie kanapki można przygotować również na patelni;)

  • 25 min

Składniki:

  • 3 kromki chleba
    3 plasterki sera żółtego
    3 plasterki dowolnej wędliny (u mnie była żywiecka)
    1 pomidor
    kawałek masła
    szczypiorek
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty Grzanki

Tosty z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania tostów potrzebna nam patelnia o grubym dnie lub teflonowa, gdyż smażymy chleb na suchej patelni. Patelnię rozgrzać i ułożyć na niej kromki chleba.W tym czasie sparzyć pomidora i obrać. Szczypiorek posiekać, a pomidora pokroić w plastry. Kiedy chleb się zarumieni przewrócić na drugą stronę. Stronę zrumienioną posmarować cienko masłem. Kiedy masło się rozpuści ułożyć na nim plasterek wędliny i sera żółtego. Smażyć, aż chleb nie będzie rumiany, a ser się nie rozpuści. Zdjąć z patelni, ułożyć na tostach pomidora, posypać szczypiorkiem i solą.

Porady

Jeśli chleb z drugiej strony już jest gotowy, a ser jeszcze się nie rozpuścić należy wyłączyć ogień pod patelnią. Całość przykryć i na chwilę pozostawić. Ciepło w środku powinno rozpuścić ser do końca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować