Tosty z pasztetem z kaczki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące pieczywo tostowe podane ze smaczną pastą staje się prostą i szybką w przygotowaniu przystawką.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pasztet:
    mięso z kaczki, u mnie dzikiej z rosołu, można również użyć pieczonej lub duszonej
    100 g masła
    połowa czerwonej cebuli
    suszony prawdziwek
    sól ziołowa
    pieprz ziołowy

    podanie:
    chleb tostowy
    grzybki marynowane
    marynowana cebulka perłowa
    natka pietruszki
    koperek
    liście sałaty rzymskiej

Tosty z pasztetem z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do malaksera.
    Do rondelka przekładamy masło, posiekaną cebulę i pokruszonego grzybka. Masło topimy.
    Stopione masło z cebulą i grzybkiem przelewamy do mięsa i miksujemy na gładką masę. Pasztet doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem ziołowym.

    Chleb podpiekamy w tosterze, kroimy go na trójkąty lub w gwiazdki, serduszka... za pomocą foremek do ciastek.

    Pasztet wyciskamy na podpieczony chleb za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Dekorujemy grzybkami marynowanymi, cebulkami perłowymi oraz koperkiem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy