Tosty z pastą truflową

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Trio doskonałe żółtka jaj, gęsty majonez i czarna trufla tworzą aksamitną pastę o wyrazistym smaku trufli.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
    3- 4 łyżki gęstego majonezu
    trufla czarna
    sól
    pieprz kolorowy

    chleb tostowy

    przybranie:
    listki szczawiu
    złote cebulki perłowe
    cienko pokorojona trufla

Tosty z pastą truflową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka miksujemy z majonezem na gładką masę. Do masy żółtkowej dodajemy startą truflę oraz sól i pieprz. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką.

    Chleb podpiekamy w tosterze. Kromki chleba kroimy w trójkąty.
    Na każdej kromce wyciskamy porcję pasty truflowej, posypujemy listkami szczawiu. Ozdabiamy cebulką i plasterkiem trufli.

    Takie tosty to prosta, a jednocześnie wykwintna przystawka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy