Tosty z omletem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo ciężko jest do takiego tosta napchać tak dużą ilość składników. Jeszcze trudniej jest go zjeść nie rozrzucając wszystkiego dookoła. Zapraszam na bloga http://buszujacawkuchni.pl/

  • 10 min

Składniki:

  • chleb tostowy, 8 kromek
    sałata lodowa, 4 liście
    szynka, 4 plastry
    pomidor, 4 plastry
    papryka czerwona, 1/4
    cebula, 1/4
    mozzarella, 4 plastry
    omlet: 2 jajka, 2 łyżki wody, sól, ulubione zioła
    sosy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki musztardy, ząbek czosnku, bazylia
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki Tosty

Tosty z omletem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sosy: majonez podzielić na 2 części. Do jednej dodać musztardę i wymieszać. Do drugiej jogurt, przeciśnięty czosnek, posikaną bazylię i połączyć składniki.
  • 2. Warzywa i pokroić w plasterki. Tosty przyrumienić na suchej patelni lub w tosterze. Jedną kromkę smarować z majonezem czosnkowym, drugą majonezem z dodatkiem musztardy.
  • 3. Składniki na omlet połączyć. Ja do omletu użyłam świeżej bazylii, pietruszki, szczypiorku oraz suszonego tymianku i oregano. Omlet usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości masła. Podzielić na 4 części.
  • 4. Na jedną kromkę tostu nakładać kolejno sałatę, szynkę omlet, cebulę, pomidora, mozzarellę i paprykę. Przykryć drugą kromką tosta. Przekroić w poprzek, tak aby powstały 2 trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Sałata Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować