Bardzo ciężko jest do takiego tosta napchać tak dużą ilość składników. Jeszcze trudniej jest go zjeść nie rozrzucając wszystkiego dookoła. Zapraszam na bloga http://buszujacawkuchni.pl/
Tosty z omletem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sosy: majonez podzielić na 2 części. Do jednej dodać musztardę i wymieszać. Do drugiej jogurt, przeciśnięty czosnek, posikaną bazylię i połączyć składniki.
2.Warzywa i pokroić w plasterki. Tosty przyrumienić na suchej patelni lub w tosterze. Jedną kromkę smarować z majonezem czosnkowym, drugą majonezem z dodatkiem musztardy.
3.Składniki na omlet połączyć. Ja do omletu użyłam świeżej bazylii, pietruszki, szczypiorku oraz suszonego tymianku i oregano. Omlet usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości masła. Podzielić na 4 części.
4.Na jedną kromkę tostu nakładać kolejno sałatę, szynkę omlet, cebulę, pomidora, mozzarellę i paprykę. Przykryć drugą kromką tosta. Przekroić w poprzek, tak aby powstały 2 trójkąty.
Komentarze